Wie ben ik

Mijn naam is Mariëtte van Stralen (1971). Ik ben als 6-jarig kind begonnen met pianoles. Daarin ging een wereld van klank en harmonie voor me open en naarmate ik beter leerde spelen, merkte ik dat ik mijn gevoelens en emoties daarin ‘weg’ kon spelen en even in m’n eigen klankwereld kon opladen. Toen ik een jaar of 16 was ben ik een dirigentencursus gaan doen en daarna werd ik dirigent van het jongerenkoortje van de kerk. Daar ging weer een nieuwe wereld open, want ik ‘moest’ gaan arrangeren en daarmee kon ik de muziek aanpassen aan hoe ik het in mijn hoofd hoorde. Na mijn VWO ben ik Schoolmuziek gaan studeren aan De Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met als bijvak onder andere koordirectie en arrangeren. Na het conservatorium heb ik ruim 20 jaar als vakleerkracht muziek op een basisschool in Rotterdam – Zuid gewerkt.

Door werkstress en persoonlijke omstandigheden raakte ik in 2016 burn-out en kwam ik bij een haptotherapeut terecht. Daar is mijn weg naar ‘worden wie ik wil zijn’ begonnen. Door te leren voelen waar ik de verbinding met mezelf was kwijtgeraakt, kon ik beginnen met het herstellen van die verbinding. Daarbij stond ik als mens centraal en niet alleen het stukje van mij wat niet functioneerde. Ik vond dat zo’n mooie manier van werken dat ik zelf de opleiding tot haptotherapeut ben gaan doen aan de Academie voor Haptonomie in Doorn.

Op dit moment ben ik, naast bijna afgestudeerd als haptotherapeut, nog steeds werkzaam in de muziek als docent bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam en als dirigent van 3 koren in Leidschendam.